Visserijbedrijf T. Barelds, Duurzaam vissen op en handelen in o.a. Wolhandkrab, Scheermessen, Noordzee krab, Japanse oester, Mosselen, Kreeft, Europese zalm, Pootvis, Baars ,Karper, Paling, Rivierkreeft, Snoek, Snoekbaars, Voorn, Zeelt
 
Welkom

Het bedrijf

Duurzaam vissen

De vis en het visgebied

Afnemers
Producten:
* Wolhandkrab
* Scheermessen
* Noordzee krab
* Japanse oester
* Mosselen
* Kreeft
* Europese zalm
* Pootvis
* Baars
* Karper
* Paling
* Rivierkreeft
* Snoek
* Snoekbaars
* Voorn
* Zeelt
Citroenzuur

Contactinformatie

Historie

Foto's

Links
Het Bedrijf
 

Ik ben Teun Barelds, beroepsvisser en al vanaf 1976 actief in de visserij.Op de palingkotter WR 173 heb ik 30 jaar lang de palingvisserij uitgeoefend op het IJsselmeer. Met vaste fuiken langs de Afsluitdijk en met schietfuiken. Sinds 2008 actief bezig op het Amstelmeer en Balgzandkanaal.

 

Ons visserijbedrijf is al bijna 100 jaar in de familie. Voor de afsluiting werd er gevist op de  Zuiderzee en Waddenzee. Na de afsluiting werd de palingvisserij op het IJsselmeer hoofdbron van inkomsten. En in een later stadium kwam de schubvis er bij.

De visserij op het IJsselmeer werd beëindigd in 2005. Door vangstbeperkende maatregelen in “vistuig” en “tijd” was het niet rendabel meer om het bedrijf voort te zetten.

 

In 2008 heb ik een visserijbedrijf over kunnen nemen, met visrecht op het Amstelmeer en Balgzandkanaal. Hier wordt kleinschalig en duurzaam op paling en snoekbaars gevist. In de wintermaanden komt daar brasem en voorn bij. Thuishaven is het knusse haventje van De Haukes op het voormalige eiland Wieringen

 

 

Webdesign Beekbergen

teunbarelds.eu - teunbarelds.nl - wolhandkrab.com - wolhandkrab.eu - wolhandkrabtekoop.nl