Visserijbedrijf T. Barelds, Duurzaam vissen op en handelen in o.a. Wolhandkrab, Scheermessen, Noordzee krab, Japanse oester, Mosselen, Kreeft, Europese zalm, Pootvis, Baars ,Karper, Paling, Rivierkreeft, Snoek, Snoekbaars, Voorn, Zeelt
 
Welkom

Het bedrijf

Duurzaam vissen

De vis en het visgebied

Afnemers
Producten:
* Wolhandkrab
* Scheermessen
* Noordzee krab
* Japanse oester
* Mosselen
* Kreeft
* Europese zalm
* Pootvis
* Baars
* Karper
* Paling
* Rivierkreeft
* Snoek
* Snoekbaars
* Voorn
* Zeelt
Citroenzuur

Contactinformatie

Historie

Foto's

Links
Karper

De Karper (Cyprinus carpio) is een beenvis uit de orde van karperachtigen. De vis kan tot 110 cm lang worden. De karper is herkenbaar aan zijn 4 baarddraden, twee korte op de bovenlip, twee lange in de mondhoeken en de lange rugvin met zeer sterke eerste vinstralen. Vinstralen: rugvin, 20-28, Anaalvin,8-9. Schubben langs de zijlijn 33-40 In de natuur kan hij 30-40 jaar worden.
De karper is in het begin van onze jaartelling uit AziŽ en Oost-Europa naar West-Europa gekomen met hulp van de mens. Ook is de vis in Noord-Amerika bewust uitgezet in 1877, waar hij nu een plaag is. De karper eet van de bodem. Met baarddraden tast hij de bodem af op zoek naar dieren zoals wormen, weekdieren en kreeftachtigen. Verder eet hij ook plantaardig materiaal. Karpers kunnen in gevangenschap tientallen jaren oud worden.
Oorspronkelijk is de karper een vis van langzaam stromende rivieren met beddingen die overstromen. Nu komt hij ook veel voor in grindgaten en andere wateren waarop door de sportvisserij gevist wordt, doordat de karper daar uitgezet wordt.
De paaitijd van de karper loopt van mei tot in juni. Terwijl het vrouwtje eieren legt (paait), verzamelen zich rondom het vrouwtje soms wel 15 mannetjes die de eieren willen bevruchten. De eieren worden afgezet op waterplanten of ondergelopen grasland met een diepte van 30-40 centimeter en bij een temperatuur van 15-19 graden Celsius. Het larvenstadium duurt maar enkele dagen. De jonge karpers tot 2 centimeter eten watervlooien en algen, daarna gaat de karper al vrij snel over op het dieet van de volwassen.

 

Webdesign Beekbergen

teunbarelds.eu - teunbarelds.nl - wolhandkrab.com - wolhandkrab.eu - wolhandkrabtekoop.nl