Visserijbedrijf T. Barelds, Duurzaam vissen op en handelen in o.a. Wolhandkrab, Scheermessen, Noordzee krab, Japanse oester, Mosselen, Kreeft, Europese zalm, Pootvis, Baars ,Karper, Paling, Rivierkreeft, Snoek, Snoekbaars, Voorn, Zeelt
 
Welkom

Het bedrijf

Duurzaam vissen

De vis en het visgebied

Afnemers
Producten:
* Wolhandkrab
* Scheermessen
* Noordzee krab
* Japanse oester
* Mosselen
* Kreeft
* Europese zalm
* Pootvis
* Baars
* Karper
* Paling
* Rivierkreeft
* Snoek
* Snoekbaars
* Voorn
* Zeelt
Citroenzuur

Contactinformatie

Historie

Foto's

Links
Voorn

Met "voorn" wordt meestal de blankvoorn bedoeld. Blankvoorns leven in rivieren, sloten en meren waar het water niet te snel stroomt. Ze komen zelfs in brak (half zout) water voor. Ze leven in scholen en zoeken vooral wat dieper water op. Het water hoeft voor de blankvoorn niet vol te staan met waterplanten, maar hij wil liefst wel dat deze aan de oever in het water groeien. Daar kunnen dan in het voorjaar de eitjes worden gelegd. Ook de jonge blankvoorns kunnen er schuilen tegen roofvissen als de baars. En waterplanten leveren de blankvoorn een goed gevarieerd menu.
In de voortplantingstijd, april tot mei, krijgen de mannetjes een wittige uitslag van wratjes op hun kop en schubben. De eitjes zijn doorzichtig geel en blijven aan de waterplanten kleven. Na 9 - 14 dagen komen er larfjes uit, die 8-10 dagen aan de plant blijven hangen tot hun dooiervoorraad verbruikt is. Dan zoeken ze elkaar op en gaan in dichte scholen voedsel zoeken. Na 6 jaar kan hij 25 cm groot zijn.

 

Webdesign Beekbergen

teunbarelds.eu - teunbarelds.nl - wolhandkrab.com - wolhandkrab.eu - wolhandkrabtekoop.nl