Visserijbedrijf T. Barelds, Duurzaam vissen op en handelen in o.a. Wolhandkrab, Scheermessen, Noordzee krab, Japanse oester, Mosselen, Kreeft, Europese zalm, Pootvis, Baars ,Karper, Paling, Rivierkreeft, Snoek, Snoekbaars, Voorn, Zeelt
 
Welkom

Het bedrijf

Duurzaam vissen

De vis en het visgebied

Afnemers
Producten:
* Wolhandkrab
* Scheermessen
* Noordzee krab
* Japanse oester
* Mosselen
* Kreeft
* Europese zalm
* Pootvis
* Baars
* Karper
* Paling
* Rivierkreeft
* Snoek
* Snoekbaars
* Voorn
* Zeelt
Citroenzuur

Contactinformatie

Historie

Foto's

Links
Chinese Wolhandkrab
 

De Chinese Wolhandkrab is voor het eerst in Europa in 1912 gesignaleerd. Waarschijnlijk zijn deze dieren meegelift als larve in de ballasttanks in schepen uit AziŽ. In Nederland wordt de soort nu aangetroffen langs alle grote wateren, zowel zoet, brak als zout.
 
Visserij op wolhandkrab in rivieren en zijn deltaĒs, is sinds 2009 verboden, Een te hoog gehalte aan dioxineachtige PCBís maakt dit product niet geschikt voor consumptie. Wolhandkrab wat nu op de markt wordt aangeboden komt uit het ďschone IJsselmeer en enkele wateren in het noorden van Nederland. Export van wolhandkrab gaat algemeen naar Zuid Europa. Sinds een aantal jaren is de vraag vanuit AziŽ sterk toegenomen.
 

Productinformatie:
Naam: Chinese Wolhandkrab
Eng: Chinese Mittencrab
Lat: Eriocheir Sinensis
Conditie: levend product, wild gevangen
Gewicht: 100 gr. t/m 300 gr. + ( mix of male/female crab )
Seizoen: september Ė november ( bijna het gehele jaar door leverbaar )
Levering: binnen 7 dagen
Quota: 200 Ė 1000 kg per week
Verpakking: polystyrene dozen, 7 of 8 kg per doos.

 
Verspreiding en habitat
De wolhandkrab komt nu algemeen voor in de Nederlandse rivieren en getijdengebieden. Je kunt deze krab in tegenstelling tot andere soorten dus niet alleen aan het strand tegenkomen, maar ook op de dijken, in slootjes en zelfs in je tuin wanneer deze op de route van de krab ligt.
 
Visserij en de wolhandkrab
Tot enkele jaren geleden werd de Chinese wolhandkrab als plaag gezien. Wolhandkrabben graven holen in dijken, vernielen visnetten en verstoren diergemeenschappen in zoet water. Sinds het echter zo slecht gaat met de paling, is het vangen van deze krab voor sommige Nederlandse vissers een mooie aanvulling. Het grootste deel van de gevangen wolhandkrabben wordt naar ItaliŽ, Spanje en TsjechiŽ geŽxporteerd. Veel vissers leveren ook rechtstreeks aan Chinese restaurants in Nederland. Vooral de in Nederland wonende Chinezen en Thai eten graag wolhandkrabben. Zo eindigt een lange tocht naar zee voor de krab soms bij de plaatselijke Chinees.
 
Visserijbedrijf Barelds koopt wolhandkrab van beroepsvissers en verhandelt ze naar Zuid Europa.
 

 

Webdesign Beekbergen

teunbarelds.eu - teunbarelds.nl - wolhandkrab.com - wolhandkrab.eu - wolhandkrabtekoop.nl